Om meg

Bildet mitt
Jeg er en kreativ 68 modell med sans for skapende aktivitet. Kunst og drama fasinerer meg "big time", og jeg håper dette til en viss grad kan reflekteres i mine egne bilder. Jeg henter ofte inspirasjon fra kysten, da jeg opplever at både landskap og lys passer min fotografering utmerket. Jeg driver i tillegg på med inkjet-printing, og printer gjerne på bestilling både egne og andres bilder. Da brukes fotopapir eller lerret/canvas. Disse monteres om ønskelig på blindrammer. Canvasene blir lakket for hånd for å gi ekstra holdbarhet, samt mye bedre finish. Til dette brukes Breathing colour sine produkter, både canvas og coating. Printeren jeg bruker er en 11 fargers Epson pro inkjet 7900 storformatprinter, med det populære K3 blekket fra Epson. Ta gjerne kontakt for tilbud! Tips meg gjerne om det er ting som kan forbedres i bloggen min!:-)

mandag 1. mars 2010

Helga mi

Lørdags formiddag satte familien min og jeg, kurs for Hilstad. Hilstad ligger ved Kilboghavn, og er følgelig en del av sørfjorden i Rødøy. Det ble tid til små fototurer både lørdags ettermiddag, og på søndagen.
På søndags formiddag ble det en kjøretur både mot Aldersundet, og Tonnes. Da jeg var innom Aldersundet så jeg en fotograf som fotograferte skarv ved "skarvbrygga", som jeg pleier å kalle den. Denne brygga ved Brattland er en fin location for de som tar seg tid før fergekøen,  og skarvene her er ikke særlig folkesky. Jeg har faktisk kunnet stå på brygga sammen med skarvene uten at de fløy. Fotografen jeg så, skulle vise seg å være naturfotograf Dagfinn Kolberg (Takk for sist);-). Han var altså en av de observante som hadde funnet skarvebrygga. Jeg så at bilen hans hadde et registreringsmerke som tilsa at han hørte til i nordlandsområdet, og jeg spurte nysgjerrig som jeg var, om han var medlem av Biofoto nordland?
Det var han, og slik møttes vi.
Jeg synes det er veldig morsomt å møte andre likesinnede fotografer, for man har naturligvis felles interesser i bildene, og alltids noe å prate om. Som jeg sa til Dagfinn: "Jeg er egentlig ingen fuglefotograf", hvorav han repliserte, "det e no godt at vi alle ikke driv med de samme greian".
Etter at hans Nikon hadde "snattret" seg ferdig, dro vi videre hver til vårt.
Jeg betrakter meg egentlig som landskapsfotograf, men mine interesser innen foto er nærmest altspisende, selv om jeg ikke nødvendigvis spiser alt...Ofte blir det til at man merker seg skyformasjoner, farger, lys, osv, og det er fasinerende hvordan motiver man mange ganger har fotografert tidligere kan endre karakter med været. Derfor drar jeg stadig tilbake til motiver som Aldra i aldersundet. Den lar seg greit isolere i forhold til naturen rundt, og det resulterer i rene og enkle komposisjoner der endringene består av ulike lys og værforhold. Dette bildet ble tatt i går. Jeg får føye til at jeg går ikke av veien for å forsterke utrykket i bildene. Det betyr at jeg gjerne bruker det jeg finner i bildene, og forsterker dette, for å gjøre bildet "i mine øyne" mere severdig.
mvh John-Tore

4 kommentarer:

 1. Flott blogg du har opprettet John Tore. Jeg la deg til på min blogg som har adressen: http://lisemarisfotoblogg.blogspot.com/

  Som du ser på min blogg har jeg en liste over mine fotovenners blogger. De siste 5 oppdaterte kommer på den listen (da den begynner å bli lang satte jeg begrensninger på de siste 5 oppdaterte) Det er en artig funksjon som det er lett å følge med på andre sine blogger.

  SvarSlett
 2. Heia Lise:-) Takk for go-ord, og takk for tips. Jeg er helt ny i blogverdenen:-)

  SvarSlett
 3. Hei igjen :) Den heter "bloggliste"

  SvarSlett